IMG_0493 copy

For en GOSPEL weekend!!

Six Wings Gospel, har tilbrakt en helg i London for å lære mer om gospel. 

I en varm tettpakket liten kirke i Tottenham fikk Six Wings Gospel oppleve og ta del i Gospel på sitt beste! Mens temperaturen ble høyere, slo takten raskere- stemmene steg i samklang og harmonier, og vi fikk være en del av en fantastisk gospelweekend. Alle i kirken ble revet med. Vi sang, danset, klappet og stemningen var høy! Det var noen utrolige sangprestasjoner som møtte oss i England, og det å  knytte forbindelser på denne måten gjennom sangen, ga oss alle en stor glede. – en stor opplevelse.

Etter påmelding til en workshop i regi av Ruth og Emmanuel Waldron, reiste 28 glade sangere- som hadde anledning til å være med- tidlig fredag morgen til Stansted Airport hvor vi ble hentet med buss og fraktet inn til Sentral London.

Stedet hvor workshopen ble holdt var i Broad Lane, Tottenham. Nærmere bestemt i The Christian Fellowship, Springfield Hall. Her ventet noen av de beste Gospel Directors, deriblant Karen Gibson og Peter Francis.

Karen, som besøkte oss i Sarpsborg Frikirke sist sommer og ledet Six Wings Gospel workshops, er en kjent skikkelse i Gospelverdenen. Hun leder det store koret Kingdom Choir hvor de fleste av sangerne kommer fra den sørøstre delen av London. Medlemmene har forskjellig musikalsk bakgrunn som; musikere, musikklærere og ledere av egne kor, og har sunget med store stjerner som Luther Vandross, The Spice Girls,og den berømte Elton John. De har også sunget for Dronningen av England og for Nelson Mandela.
Gjennom årene har de også sunget med amerikanske gospel sensasjoner som;  Helen Baylor, Jessy Dixon, Alvin Slaughter, and Donnie McClurkin.

Sangtreningen startet fredag kveld sammen med kor fra Flekkefjord, Tenerife, Polen (og selvfølgelig oss fra Sarpsborg som fikk anledning til å fremføre to sanger) og fra flere steder i England. Ca 100 kormedlemmer i alle aldre fikk en fantastisk innføring i hvordan virkelig gospel kan lyde.

I løpet av kvelden ble vi også presentert med stor glede og ydmykhet for den berømte Lawrence Johnson . Lawrence grunnla sammen med tre andre London Community Gospel. I utgangspunktet skulle de holde en konsert med 120 gospelsangere, men dette ble en slik enorm suksess at dette ble starten på et 25 års engasjement med konserter verden rundt.

Flere kor som i tillegg besøkte workshopen, som Peter Francis and the Jabez Family, og som holdt konsert lørdag kveld, hadde medlemmer med aner fra Carabbien. Den glede, tyngde og glød de vartet opp med var ubeskrivelig.

I bagasjen hjem har vi 5 nye sanger og masse pågangsmot til å fortsette jobben som gjøres i Six Wings Gospel.

Koret fortsetter å feire sitt 10 års jubileum-  og 15 mars blir det festgudstjeneste i Sarpsborg Frikirke, med  feiring av koret.

Den 31 mai er det jubileumskonsert på Sarpsborg Scene og billetter er allerede lagt ut for salg her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *